A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дальницька громада
Одеська область, Одеський район

Проекти рішень №. «Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту « Про встановлення шляхом коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання, які здійснює ПП «УПТК-2»»

Кількість переглядів: 420
Скликання: -
Сесія: -
Тип документу: Проекти рішень
Дата: 03.02.2021
Номер документу: .
Назва документу: Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту « Про встановлення шляхом коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання, які здійснює ПП «УПТК-2»
Прикріплені файли:

     ПП УПТК-2  повідомляє, що діючі тарифи на послуги з централізованого водопостачання   не покривають економічно обгрунтованих витрат, оскільки були розраховані на рівні фактичних витрат 2018 року.

     За цей час значно зросла собівартість послуг,  у зв»язку з тим, що підвищилисьпрямі затврати, а сааме:  ціна на електроенергію,   паливно-мастильні матеріали,   мінімальна заробітна плата.   Тому ПП УПТК-2 подало на розгляд сесії Дальницької сільської ради планові розрахунки зміни економічно обгрунтованих тарифів на послуги.                 

    За більш детальною інформацією звертайтесь безпосередньо до ПП УПТК-2 за адресою: с.Петродолинське, вул. Садова,35.

   Звертаємо вашу увагу, що пропозиції , зауваження щодо розрахунків тарифів на послуги з водопостачання  ПП УПТК-2 приймає в письмовому вигляді на розгляд протягом 14 днів з моменту публікації оголошення.

 

 

 

Оприлюднення регуляторного  

 

          Дата публікації   «___»_________ 2021 р.

             Автор:      ПП УПКТ-2

               Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту « Про встановлення шляхом коригування  тарифів на послуги з централізованого водопостачання,  які здійснює ПП «УПТК-2»

 

 

                                         Зміст проекту рішення:

 Цей   регуляторний акт  розроблений відповідно до вимог чинного законодавства, зокрема Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 року  № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства №390 від 30.07.2012 року «Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад», Закону України «Про житлово-комунальні послуги» з урахуванням методики проведення аналізу впливу регуляторного акту.

 

 Дальницька сільська рада виносить на розгляд проект рішення сесії   « Про встановлення шляхом коригування  тарифів на послуги з централізованого водопостачання,  які здійснює ПП «УПТК-2»  та аналіз його регуляторного впливу.

                                  Поштова   адреса розробника 

                Поштова адреса: 67810, м Петродолинське, вул.  Садова , № 35,  тел. ______ , ПП «УПТК-2»

           Спосіб оприлюднення регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу:

            Проект регуляторного акта з відповідним аналізом регуляторного впливу            буде оприлюднений шляхом розміщення на веб-сайті  Дальницької  сільської ради  

 

           Строк приймання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта          становить 1  місяць з дня оприлюднення проекту рішення та аналізу його регуляторного впливу.

         Спосіб надання зауважень та пропозиційписьмово за адресою:    67842, Одеська обл., Овідіопольський район, с.Дальник, вул. Леніна,№ 126, кабінет приймальної. Відповідальна: Сіміоніді О.В.

        Перелік документів для ознайомлення:

- Аналіз впливу регуляторного акту

 - Проект   рішення  « Про встановлення шляхом коригування  тарифів на послуги з централізованого водопостачання,  які здійснює ПП «УПТК-2»  

 

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ

 

проекту рішення Дальницької сільської ради    « Про встановлення шляхом коригування  тарифів на послуги з централізованого водопостачання,  які здійснює ПП «УПТК-2»  

 

Цей аналіз регуляторного впливу розроблений відповідно до вимог чинного законодавства, зокрема Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 року  № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства №390 від 30.07.2012 року «Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад», Закону України «Про житлово-комунальні послуги» з урахуванням методики проведення аналізу впливу регуляторного акту.

І.Визначення та аналіз проблеми , яку передбачається розв’язати шляхом прийняття регуляторного акту.

Проект рішення Дальницької сільської  ради « Про встановлення шляхом коригування  тарифів на послуги з централізованого водопостачання,  які здійснює ПП «УПТК-2»   ,  підготовлений відповідно до Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про житлово-комунальні послуги", постанови Кабінету Міністрів України від 1.06.2011р.  № 869 "Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги" з метою реалізації власних (самоврядних) повноважень.

На сьогоднішній день діючі тарифи на послуги з централізованого водопостачання  значно нижчі від економічно обгрунтованих витрат за їх надання.

За час дії сьогоднішніх тарифів на послуги з централізованого водопостачання переглядався розмір мінімальної заробітної плати, відповідно збільшилися витрати на оплату праці, що є складовою тарифу, також зросла вартість матеріалів,електроенергії, які входять в структуру собівартості послуг з централізованого водопостачання.

В результаті впливу вище зазначених факторів діючі тарифи на послуги  з централізованого водопостачання не покривають фактичних витрат підприємства та не дають змоги виконувати роботи в достатньому обсязі та належної якості.

Тому виникла необхідність встановити економічно обгрунтовані скориговані тарифи на послуги з централізованого водопостачання.

 

ІІ. Мета та цілі регулювання.

Основною метою регулювання є коригування затверджених раніше тарифів на послуги з централізованого водопостачання, враховуючи економічно обгрунтовані витрати на сьогодні.

Цілями регулювання є:

- дотримання вимог діючого законодавства у сфері послуг з централізованого водопостачання;

-  надання стабільних та якісних послуг з централізованого водопостачання;

-  недопущення погіршення технічного стану інженерної інфраструктури;

- відкритість процедури, прозорість дій Дальницької сільської ради при вирішенні питань, пов’язаних із затвердженням тарифів на послуги з водопостачання.

 

ІІІ. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення встановленої мети та цілей.

  1. Залишення без змін тарифів на послуги з централізованого водопостачання

Даний спосіб є не прийнятним у зв'язку з тим, що у даному випадку ПП «УПТК-2»  буде не в змозі своєчасно та у повному обсязі сплачувати податки та внески, закуповувати необхідні матеріали та своєчасно розраховуватися по зобов’язаннях. Переваги обраного способу – це незмінні витрати споживачів на оплату цих послуг, а недоліки – погіршення якості та зменшення переліку послуг, що надаються.

 

  1. Передбачити в місцевому бюджеті видатки на відшкодування різниці між діючими та економічно обгрунтованими розмірами тарифів.

Спосіб є не  прийнятним у зв'язку з тим, що хоч він і вирішує проблему ПП «УПТК-2», проте, в сільському бюджеті відшкодування вказаних витрат на покриття різниці в тарифах не передбачено, а бюджетні кошти, враховуючи їх обмеженість доцільніше використати на впровадження необхідних заходів з вирішення нагальних соціальних питань громади

 

      3.Прийняття рішення Дальницької сільської ради ради  « Про встановлення шляхом коригування  тарифів на послуги з централізованого водопостачання,  які здійснює ПП «УПТК-2»  

Даний спосіб є єдиним обгрунтованим способом для досягнення визначеної мети та цілей, що забезпечить виконання органом місцевого самоврядування покладених на нього зобов’язань та повноважень.

 

 ІУ. Механізм та заходи, що пропонуються для розв’язання проблеми.

 

Вказану вище проблему пропонується розв`язати шляхом прийняття рішення Дальницької сільської ради    « Про встановлення шляхом коригування  тарифів на послуги з централізованого водопостачання,  які здійснює ПП «УПТК-2»   , що забезпечить:

 

  • утримання інженерної інфраструктури  в належному стані;
  • забезпечення умов для комфортного проживання мешканців;
  • приведення тарифів за послуги з централізованого водопостачання до економічно обгрунтованих тарифів на сьогодні відповідно до чинного законодавства.

 

Регуляторний акт підлягає оприлюдненню на офіційному веб-сайті Дальницької сільської  ради

У. Можливість досягнення визначених цілей та мети у разі прийняття регуляторного акта.

Можливість досягнення цілей та мети, передбачених в розділі 2 даного аналізу є цілком реальними, оскільки проектом рішення Дальницької сільської ради « Про встановлення шляхом коригування  тарифів на послуги з централізованого водопостачання,  які здійснює ПП «УПТК-2»  встановлюються тарифи на послуги з централізованого водопостачання відповідно до норм діючого законодавства, враховуючи економічно обгрунтовані витрати.

 

УІ. Очікувані результати прийняття регуляторного акта.

 

Нижче наведена таблиця з очікуваними результатами прийняття рішення Дальницької сільської ради  ради  « Про встановлення шляхом коригування  тарифів на послуги з централізованого водопостачання,  які здійснює ПП «УПТК-2»  :

 

Вигоди

Витрати

Дальницька сільська  рада

- забезпечення стабільного та якісного надання послуг з централізованого водопостачання;

- зменшення кількості звернень (скарг) від споживачів щодо якості послуг

витрати не передбачаються

 

Суб’єкти господарювання  ПП «УПТК-2»

- стабільна робота підприємства, своєчасне виконання зобов’язань;

- надання послуг відповідної якості;

- забезпечення беззбиткової роботи підприємства

витрати, пов’язані з діяльністю підприємства

 

 

Територіальна громада (споживачі)

отримання стабільних та якісних послуг централізованого водопостачання

витрати коштів на оплату послуг з  централізованого водопостачання за новими тарифами

 

                        УІІ.Строк дії регуляторного акта.

Строк дії рішення Дальницької сільської  ради    « Про встановлення шляхом коригування  тарифів на послуги з централізованого водопостачання,  які здійснює ПП «УПТК-2»   встановлюється довгостроково, до внесення змін або до прийняття  нових нормативно-правових актів.

Тарифи будуть переглядатися в разі зміни з об’єктивних причин складових собівартості послуг, при виникненні змін у чинному законодавстві.

УІІІ. Показники результативності регуляторного акта.

Ефективність регуляторного впливу рішення Дальницької сільської  ради про коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання визначатиметься за такими показниками:

  • розмір отриманих доходів від надання послуг з централізованого водопостачання;
  • рівень оплати послуг споживачами;
  • кількість звернень (скарг) споживачів щодо якості та кількості послуг, що надаються.

 

             ІХ. Заходи за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта.

Відстеження результативності регуляторного акту буде здійснюватися відповідно до ст. 10 Закону України  «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» шляхом застосування базового та повторного відстеження.

Базове відстеження результативності регуляторного акту буде здійснено до набрання чинності даного регуляторного акту. 
Повторне – через рік з дня набрання чинності, але не пізніше, двох років з дня набрання чинності акту

 

                                                    Проект рішення

                                                    «___»  лютого  2021 року

 

 

 « Про встановлення шляхом коригування  тарифів на послуги з централізованого водопостачання,  які здійснює ПП «УПТК-2»

 

        Розглянувши звернення   директора ПП «УПТК-2 » Смоляної Н.М.  щодо затвердження відкоригованого економічно обґрунтованого  тарифу на послуги з централізованого водопостачання   від 01.02.2021 року №83, у зв`язку зі зміною ціни на електричну енергію, коефіцієнтів Галузевої угоди, збільшенням розміру прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати, відповідно до Закону України від 09.11.2017 року №2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги», постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України від 30.07.2012 року №390 «Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад», керуючись пунктом  2   ст.28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Дальницька сільська  рада

                                ВИРІШИЛА: 

1.Затвердити коригування складових тарифу на послуги водопостачання, здійснювані ПП «УПТК-2» та встановити вартість  для:   

 -  населення  – 18.00грн/1мз;

 - бюджетних  установ  – 18.80 грн/1м3;

-  інших споживачів  - 19.75 грн/1мз

2. Дане рішення оприлюднити на офіційному сайті Дальницької сільської  ради та на   інформаційних дошках відповідно до вимог чинного законодавства України.

3. Ввести в дію тарифи не раніше ніж за 15 днів з моменту оприлюднення даного рішення.

4. Відповідальність за проведення коригування складових тарифів ПП «УПТК-2» покласти на директора підприємства – Смоляну Н.М

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника Дальницького сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – Ляшенка Ю.С.

 

      Дальницький сільський голова                    С.І.Крутюк

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора