A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дальницька громада
Одеська область, Одеський район

Проекти рішень №. ««Про встановлення туристичного збору на території Дальницької сільської ради »»

Кількість переглядів: 1409
Скликання: -
Сесія: -
Тип документу: Проекти рішень
Дата: 29.01.2019
Номер документу: .
Назва документу: «Про встановлення туристичного збору на території Дальницької сільської ради »
Прикріплені файли:

                                                                       Проект рішення

                                                                       «___» січня  2019 рік

 

«Про встановлення туристичного збору

 на території Дальницької сільської  ради »

 

        На підставі статтей 8, 10, 12    Податкового кодексу України, Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» від 23.11.2018 за № 2628, з метою приведення у відповідність  туристичного збору до вимог Податкового кодексу ,  поповнення доходної частини місцевого бюджету, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань  фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та  міжнародного співробітництва( Глущенко Л.Н.),  керуючись    статтею  26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Дальницька сільська рада,

                                                    ВИРІШИЛА:

 

    1. Встановити на території Дальницької сільської ради   туристичний збір.

 

     2. Затвердити Положення про встановлення туристичного збору. ( Додаток 1 )

          3. Секретарю сільської ради Кудринській Ж.Б.:

   -  оприлюднити   рішення шляхом розміщення на інформаційних стендах, офіційному сайті сільської ради та  забезпечити направлення копії цього рішення податковим агентам та до органу державної фіскальної служби у Овідіопольському районі та потягом 5-ти днів з моменту прийняття даного рішення;

   - забезпечити оприлюднення на офіційному  сайті сільської ради переліку податкових агентів та інформація про них протягом 10  днів з моменту прийняття даного рішення.

        4.   пункт 1.4. «Туристичний збір»    рішення Дальницької сільської ради № 317-УІІ  від  10.07  2018 року «Про встановлення місцевих податків  та зборів на території  Дальницької сільської ради»   та Додаток №3 до ньо    -  скасувати. 

        5. Рішення набирає чинності з дня його прийняття .

       6. Контроль за виконанням даного рішення  покласти на начальника відділу фінансів, бюджету та планування Сіміоніді О.В. та постійну комісію Дальницької сільської ради з питань  фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та  міжнародного співробітництва  (Глущенко Л.Н)

          Дальницький сільський голова                            С.І.Крутюк

 

                                                                                                           Додаток

                                                                                          До рішення Дальницької сільської ради

                                                                                        «Про встановлення туристичного на

                                                                                         території Дальницької сільської ради»

                                                                                                                від «___» січня 2019рік

                                                                  ПОЛОЖЕННЯ

                                                 про встановлення туристичного збору

1. Загальні положення

     1.1. Положення про туристичний збір (далі – Положення) розроблено на підставі Податкового кодексу із змінами, внесеними          Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» від 23.11.2018 № 2628,  Бюджетного кодексу України та визначає порядок справляння туристичного збору на території Дальницької сільської ради. Це Положення є обов’язковим до виконання юридичними та фізичними особами на території Дальницької сільської ради.

     1.2. Туристичний збір – це місцевий збір, кошти від якого зараховуються до сільського бюджету.

2.Платники збору:

2.1. Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію Дальницької  сільської ради, на якій діє рішення сільської  ради   про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом 268.5.1 пункту 268.5 Податкового кодексу.

3. Платниками збору не можуть бути особи, які:

       а) постійно проживають, у тому числі на умовах договорів найму на території Дальницької сільської ради;

б) особи визначені підпунктом "в" підпункту 14.1.213 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу, які прибули у відрядження або тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом "б" підпункту 268.5.1 пункту 268.5 Податкового кодексу, що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

в) інваліди, діти-інваліди та особи, що супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів (не більше одного супроводжуючого);

г) ветерани війни;

ґ) учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;

д) особи, які прибули за путівками (курсівками) на лікування, оздоровлення, реабілітацію до лікувально-профілактичних, фізкультурно-оздоровчих та санаторно-курортних закладів, що мають ліцензію на медичну практику та акредитацію центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я;

е) діти віком до 18 років;

є) дитячі лікувально-профілактичні, фізкультурно-оздоровчі та санаторно-курортні заклади;

ж) члени сім’ї фізичної особи першого та/або другого ступеня споріднення, визначені відповідно до підпункту 14.1.263 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу, які тимчасово розміщуються такою фізичною особою у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом "б" підпункту 268.5.1 пункту 268.5 Податкового кодексу, що належать їй на праві власності або на праві користування за договором найму.

      Членами сім’ї фізособи першого ступеня споріднення, вважаються її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у т.ч. усиновлені. Членами сім’ї фізособи другого ступеня споріднення вважаються її рідні брати й сестри, її баба та дід із боку матері та з боку батька, онуки (пп. 14.1.263 ПКУ)

4.Ставка збору

     4.1.Встановити ставку збору  у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за   кожну добу тимчасового розміщення   особи у місцях проживання (ночівлі):

-    у розмірі   0,5 відсотка - для внутрішнього туризму ;

-    у розмірі  1 відсотків - для в’їзного туризму.

 5. База справляння збору

     5.1. Базою справляння збору є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), визначених пунктом 6 даного Положення.

6. Місця проживання (ночівлі)  та Податкові агенти 

     6.1.Встановити, що тимчасове розміщення на території Дальницької сільської ради може здійснюватися з у таких місцях проживання (ночівлі )

а) готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади;

б) житловий будинок, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімната, садовий будинок, дачний будинок, будь-які інші об’єкти, що використовуються для тимчасового проживання (ночівлі).

     6.2.Визначити, що   справляння туристичного збору на території Дальницької сільської ради здійснюватися такими податковими агентами:

а) юридичними особами, філіями, відділеннями, іншими відокремленими підрозділами юридичних осіб згідно з підпунктом 268.7.2 пункту 268.7 Податкового кодексу, фізичними особами - підприємцями, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі), визначених пунктом 6.1. даного Положення;

б) квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб з метою їх тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), визначених підпунктом "б" підпункту 268.5.1 пункту 268.5 Податкового кодексу, що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

в) юридичними особами, які уповноважуються Дальницькою  сільською   радою   справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

      6.3. Облік осіб, визначених   пункту 3  даного  Положення, ведеться податковими

агентами туристичного збору окремо за кожною категорією.

     6.4.Перелік податкових агентів та інформація про них розміщуються та оприлюднюються на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування.

7. Особливості справляння збору

     7.1. Платники збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам, які справляють збір за ставками, визначеними пунктом 4 даноо Положення, у місцях справляння збору  .

За один і той самий період перебування платника збору на території Дальницько сільської ради, на якій встановлено туристичний збір, повторне справляння збору, вже сплаченого таким платником збору, не допускається.

    7.2. Особа здійснює тимчасове розміщення платника збору у місцях проживання (ночівлі), що належать такій особі на праві власності або на праві користування, виключно за наявності у платника збору документа, що підтверджує сплату ним туристичного збору відповідно до цього Положення.

     7.3. У разі дострокового залишення особою, яка сплатила туристичний збір, території Дальницької сільської ради, сума надмірно сплаченого збору підлягає поверненню такій особі у встановленому   Кодексом порядку.

8. Порядок сплати збору

     8.1.Податкові агенти сплачують туристичний  збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал.

     8.2. Податковий агент, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що надає послуги з тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі) не за місцем реєстрації такого податкового агента, зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору у контролюючому органі за місцезнаходженням підрозділу.

     8.3. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.

9. Податковий обов’язок

        9.1. Податковим обов’язком визначається обов’язок платника сплатити суму податку в порядку і строки, визначені Податковим кодексом України та цим Положенням.

        9.2. Податковий обов’язок виникає у платника за кожним податком і збором.

        9.3. Податковим обов’язком є безумовним і першочерговим стосовно інших неподаткових обов’язків платника податків, крім випадків передбачених Податковим кодексом України.

        9.4. Виконання податкового обов’язку може здійснюватися платником податку самостійно або за допомогою свого представника чи податкового агента.

        9.5. Платнии туристичного  збору та податкові агенти несуть  відповідальність за порушення порядку справляння та сплати туристичного збору відповідно до вомог чинного закн України 

10. Контроль

        10.1. Контроль за дотриманням вимог податкового законодавства у частині справляння туристичного збору здійснює контролюючий орган.

         10.2. Моніторинг та контроль за повнотою сплати і зарахування туристичного збору до місцевого бюджету здійснює начальник відділу бюджету та планування  Дальницької сільської ради 

   

 Секретар сільської ради                                                            Ж.Б.Кудринська


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора